Kennismaken met: Michiel Bron

Het bestuur heeft het genoegen u voor te stellen aan onze nieuwe penningmeester en bestuurslid Michiel Bron. Michiel is PhD kandidaat in het NWO VICI onderzoeksproject “Managing Scarcity and Sustainability” van Cyrus Mody aan de Universiteit van Maastricht.

“Hiervoor heb ik de opleiding History and Philosophy of Science afgerond aan de Universiteit Utrecht en heb ik stage gelopen bij het museum Boerhaave. In het huidige project onderzoeken wij specifiek de rol van oliebedrijven en spelers uit de oliewereld in het vormgeven van de debatten over duurzaamheid, grondstofschaarste en alternatieve energie gedurende de jaren zeventig en tachtig. In mijn eigen onderzoek focus ik specifiek op de rol van oliebedrijven in de ontwikkeling van verschillende vormen van kernenergie (specifieke reactoren, maar ook kernfusie). De hoofdvragen in dit onderzoek zijn hoe de oliebedrijven op dusdanige grote schaal betrokken zijn geraakt bij de ontwikkeling van kernenergie en waarom een belangrijk deel van de oliebedrijven in de jaren tachtig deze investeringen weer afstootten. Dit onderzoek loopt nog tot de zomer van 2024.

“Voor Gewina wil ik mij inzetten als penningmeester van de vereniging om zo de financiële basis van onze mooie samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse wetenschapshistorici gezond te houden. De prioriteiten voor de eerste periode liggen voor mij, in samenwerking met de rest van het bestuur en Chris in het bijzonder, in het opzetten van een automatische incasso voor de contributiegelden en het organiseren van een online boekhoudsysteem. Ik kijk ernaar uit iedereen te ontmoeten tijdens de aankomende activiteiten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PageLines