VULVAontbijt in het GUM

Gent, 12 maart 2023 – 11:00 – 13:00

Zak op deze zondagochtend rustig af naar het GUM om er bij een koffietje en een kutcake het gesprek aan te gaan met verschillende onderzoekers die de clitoris, vulva en vagina als onderzoeksonderwerp hebben.

In december 2022 lanceerde Gewina, het Belgisch-Nederlands Genootschap voor Wetenschaps- en Universiteitsgeschiedenis, de zesde editie van hun Wonderkamer magazine: Het Grote Kutnummer. Onderwerpen zoals het onmeetbaar genot, vaginisme, vulva’s en schaamhaar in de kunst, de uitvinding van de eendenbek, interseksualiteit en de plaats van ‘mannen’ tijdens de bevalling, komen er uitgebreid in aan bod.

Speciaal voor het VULVAweekend nodigt het GUM enkele auteurs en onderzoekers uit, waaronder Tinne Claes (KU Leuven), Antje Van Kerckhove (KU Leuven) en Jonas Roelens (UGent) om hun onderzoek uit de doeken te doen en erover in gesprek te gaan. Waarom is zo’n kutnummer nog nodig? En wat kunnen we eruit leren? Maak het jezelf gemakkelijk met een koffie en kutcake erbij en geniet van een kutzondag in het GUM.

  • zondag 12 maart 2023
  • 11u – 13u
  • €12 p.p. normaal tarief, €8 p.p. reductietarief (-18, jongeren tot 26, UGent personeel, alumni, Vrienden van de Plantentuin) – inclusief ontbijt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PageLines