Vacature: student-bestuursleden

Gewina, het Belgisch-Nederlands Genootschap voor Wetenschaps- en Universiteitsgeschiedenis zoekt twee student-bestuursleden uit Nederland en België voor twee jaar.

Deadline: 1 juli

Over Gewina

Ons jonge bestuur organiseert bijeenkomsten en maakt de jaarlijkse publicatie van twee tijdschriften mogelijk: het wetenschappelijke tijdschrift Journal for the History of Knowledge, en een toegankelijk magazine Wonderkamer. We houden onze leden op de hoogte van activiteiten via onze website www.gewina.nl en zijn actief op social media. We willen graag de verbinding houden met studenten door activiteiten op te zetten die bij uitstek voor hen interessant en relevant zijn.

Wetenschapsgeschiedenis

We zoeken twee kandidaten (bij voorkeur één uit Nederland en één uit België) met een serieuze interesse in de brede wetenschapsgeschiedenis: dat kan een student in de geschiedenis of wetenschapsfilosofie zijn, maar ook iemand die een scriptie schrijft over universiteitsgeschiedenis, het Italiaans humanisme, of boekgeschiedenis. Het is een pluspunt als je een onderzoeksmaster volgt of gaat volgen.

Interesse?

Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk 1 juli een motivatiebrief aan office@gewina.nl Doe hierin enkele suggesties om Gewina bekender en aantrekkelijker te maken, met name onder studenten.

Details

Het bestuur vergadert 3x per jaar (1x online, 1x in Nederland en 1x in België). Lopende zaken worden tussendoor grotendeels per e-mail geregeld. De aanstelling is per 1 september 2023, en loopt tot 31 augustus 2025. We bieden geen financiële vergoeding.

Vragen?

Voor vragen kunt u zich richten tot secretaris Annelies Noordhof-Hoorn via office@gewina.nl en de huidige student-bestuursleden Tim Debroyer (tim.debroyer@kuleuven.be) en Claire Morrison (claire.morrison@kuleuven.be).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PageLines