Kennismaken met Claire Morrison

Graag introduceert het bestuur u aan ons nieuwe student-bestuurslid: Claire Morrison. Claire is MA student Geschiedenis aan de UvA en volgt Martijn van der Meer op.

Claire Morrison

Bouwen aan een toegankelijk netwerk voor studenten en beginnend onderzoekers in de wetenschapsgeschiedenis in breedste zin, dat is wat ik mezelf als doel heb gesteld toen ik deze zomer aantrad als student-lid bij het bestuur van Gewina. Ik zal daarmee het stokje overnemen van Martijn van der Meer, die als ‘gewoon’ bestuurslid doorgaat bij Gewina. Als representant van een nieuwe generatie wetenschapshistorici wil ik de warme welkomst die ik heb mogen ontvangen bij Gewina graag doorgeven aan de groeiende groep beginnend onderzoekers in Nederland en België.

Mijn eigen interesse in wetenschapsgeschiedenis begon met de vraag hoe kennis verplaatst wordt van de ene naar de andere context en voor mijn master scriptie bekijk ik op het moment de productie van botanische kennis in de 17de en 18de eeuw in de Nederlandse Republiek en Suriname.

Er blijken nogal wat haken en ogen aan de praktijk van onderzoek te zitten, zowel in het verleden als vandaag de dag. Zullen er nu bijvoorbeeld meer gedigitaliseerde bronnen gebruikt worden dan voorheen? En zal de hoeveelheid nieuwe studenten nu juist afnemen of toenemen met de voorlopige vooruitzichten op online colleges?

Eén ding staat vast, als het aan Gewina ligt komt er geen ‘lost generation’ studenten die aansluiting moeten missen binnen de gemeenschap wetenschapshistorici nu congressen verzet worden en eerste introducties minder bij het koffieapparaat en meer online plaats zullen vinden. Er liggen namelijk ook mogelijkheden voor verbetering in deze tijden van onzekerheid. Hou daarom deze ruimte in de gaten voor een bijeenkomt dit najaar speciaal voor studenten en beginnend onderzoekers!

Nu al geïnteresseerd in de komende bijeenkomst, of wil je meedenken over de mogelijkheden die Gewina kan bieden aan jonge onderzoekers? Schroom dan vooral niet om me te mailen via claire.morrison@student.uva.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PageLines