Kennismaken met Anouk van der Meer

Sinds september 2023 is Anouk van der Meer student-bestuurslid bij Gewina. Anouk doet de Research Master Classical, Medieval and Early Modern Studies aan de Rijksuniversiteit van Groningen. 

“In 2021 studeerde ik af als illustrator en daarna heb ik een aangepast bachelor traject Geschiedenis gedaan. Ik onderzoek graag visuele bronnen en ik gebruik mijn expertise als illustrator om afbeeldingen uit het verleden te bestuderen. Mijn grootste passie is zestiende-eeuws Duitsland. Daarbij heb ik een zwak voor bronnen van mensen die met hun handen werkten en dit combineerden met theorie. Tijdens mijn bachelor Geschiedenis was ik bijvoorbeeld gefascineerd door chirurgijns. Recentelijk schreef ik over de praktische wiskunde van de goudsmid Leonhard Zubler (1563-1611) en het wetenschappelijk plagiaat van de beruchte apotheker Walther Hermann Ryff (1500-1548).”

“Als bestuurslid streef ik ernaar om Gewina op een aantrekkelijke manier bekender te maken onder een nieuw en divers publiek. Ik houd mij bezig met Gewina’s zichtbaarheid op sociale media en ben verantwoordelijk voor Gewina’s LinkedIn-pagina. Daarnaast ben ik beeldredacteur bij Wonderkamer.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PageLines