Kennismaken met: Tim Debroyer

Tim Debroyer

Graag introduceert het bestuur u aan ons nieuwe student-bestuurslid: Tim Debroyer. Tim is masterstudent Geschiedenis aan de KU Leuven. Tim schrijft:

Ik zet me sinds kort in bij Gewina om samen met mijn Nederlandse collega Claire Morrison studenten te betrekken bij de werking van de organisatie. Er zijn namelijk veel studenten in België en Nederland die rond wetenschapsgeschiedenis werken in hun ​masterproef. Naast een kennismaking met Gewina, zouden we hen graag activiteiten aanbieden waar ze elkaars onderzoek kunnen leren kennen.

Doorheen mijn opleiding heb ik me voornamelijk op medische geschiedenis toegelegd. Mijn masterproef handelt namelijk over het verdwijnen van tuberculose na de Tweede Wereldoorlog door de opkomst van effectieve medicatie. Aan de hand van interviews met oud-patiënten, onderzoek ik hoe tuberculose nog een grote impact had op het leven van de patiënt ondanks de verbeterde behandeling. Net op het moment dat we ons afvragen hoe we uit deze pandemie kunnen geraken, kan het interessant zijn te kijken hoe het einde van andere gezondheidscrisissen zich voltrokken heeft. 

Ik kijk alvast uit naar de samenwerking met Gewina en hoop hen ook te helpen met het opbouwen van een netwerk onder studenten. 

Lees hier meer over het MA studentencafé!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PageLines