Wonderkamer 4: Het tweede leven van de dinosauriër

66 miljoen jaar geleden stierf de dinosauriër uit. 200 jaar geleden gunde de mens hem een tweede leven. Niet als een echt dier natuurlijk, maar als een product van wetenschappelijke inzichten en verbeelding. 

Het nieuwste nummer van Wonderkamer: Magazine voor wetenschapsgeschiedenis gaat over dit tweede leven van de dino. Hoe ontstond onze fascinatie voor dit uitgestorven dier? En wat zegt dat eigenlijk over ons?

‘De gevonden fossielen lieten ruimte voor interpretatie’, aldus gastredacteur en historicus van de paleontologie Ilja Nieuwland. ‘Feiten en fantasie troffen elkaar op boeiende wijze. Het beeld van de dino veranderde niet alleen onder invloed van nieuwe vondsten, maar was ook steeds een uitdrukking van cultuur en tijdsgeest.’

De stukken van Belgische en Nederlandse wetenschapshistorici laten onder meer zien hoe al halverwege de negentiende eeuw de eerste dinohype ontstond, hoe België in de ban raakte van de Iguanodon en hoe een Amsterdamse reptielenopzichter zijn eigen Jurrasic Park schiep.  

Bestellen

Wonderkamer 4 is nu verkrijgbaar. Je kan al een los nummer bestellen voor €9,95 incl. verzendkosten.* Stuur een mail naar gewinamagazine@gmail.com en vermeld uw naam en postadres.

* Dit geldt voor Nederland en België. Internationale verzendkosten buiten Nederland en België kunnen hoger zijn, dus daar zullen extra kosten voor in rekening worden gebracht. Dit kan tot rond €10 oplopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *