Kennismaken met: Alexia Coussement

Portretfoto van Alexia Coussement

Graag introduceert het bestuur u aan ons nieuwe bestuurslid Alexia Coussement. Alexia is doctoraatsstudent Universiteitsgeschiedenis aan Universiteit Antwerpen. Alexia schrijft:

“Als doctoraatsstudent in de hedendaagse universiteitsgeschiedenis doe ik onderzoek naar de totstandkoming van de Universiteit Antwerpen (1950’–2003). Door deze geschiedenis te situeren binnen de bredere maatschappelijke en politieke context wil ik verder kijken dan het institutionele niveau. Daarmee tracht ik de historische achtergrond van de Antwerpse universiteit beter te begrijpen en bij te dragen aan het onderzoek naar de complexe transformatie van het Belgische universitaire landschap tijdens de tweede helft van de twintigste eeuw.

“Door mijn interesse in universiteits- en wetenschapsgeschiedenis sloot ik me eerder reeds aan bij Gewina. Ik ben dan ook erg enthousiast om me voortaan binnen het bestuur te mogen engageren voor haar werking. Vanuit België wil ik de vereniging graag vertegenwoordigen, haar tijdschriften mee promoten en een rol spelen in de organisatie van haar activiteiten. 

“Ik kijk er bijzonder naar uit om de volgende jaren deel uit te maken van dit team.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PageLines