Wonderkamer

Wonderkamer: Magazine voor Wetenschapsgeschiedenis

De wetenschapsgeschiedenis groeit en bloeit, en was nog nooit zo veelkleurig en vitaal. Wonderkamer wil algemeen geïnteresseerd lezerspubliek hier deelgenoot van maken. Daarom geeft Wonderkamer lezers een gevarieerd beeld van het werk van Nederlandse en Belgische wetenschapshistorici. 

De artikelen in Wonderkamer leren ons iets over de actuele wereld. Het beslaat wetenschapsgeschiedenis in de meest brede zin, en omvat ook techniek-, universiteits-  en medische geschiedenis.

Wonderkamer is een uitgave van Gewina, het Belgisch-Nederlands Genootschap voor Wetenschapsgeschiedenis.


Bestellen

Wonderkamer 4 is nu verkrijgbaar. Je kan al een los nummer bestellen voor €9,95 incl. verzendkosten.* Stuur een mail naar gewinamagazine@gmail.com en vermeld uw naam en postadres.

* Dit geldt voor Nederland en België. Internationale verzendkosten buiten Nederland en België kunnen hoger zijn, dus daar zullen extra kosten voor in rekening worden gebracht. Dit kan tot rond de €10 oplopen.


Schrijf mee!

Wil je ook wetenschapshistorisch onderzoek voor een breder publiek presenteren? Stuur je voorstel naar de redactie: gewinamagazine@gmail.com
2: Lorentz, leugens en een duivel in het lab


1: Koloniale geschiedenis in 20 objecten

Nummer 1 (juni 2020): Koloniale wetenschap

Hielp wetenschap achtergebleven werelddelen vooruit? Of was ze een middel tot dwang, controle en het in stand houden van ongelijke verhoudingen? 

Het allereerste nummer van het gloednieuwe wetenschapshistorische magazine Wonderkamer staat in het teken van de wetenschap in de voormalige koloniën van Nederland en België. Twintig ‘objectbiografieën’ van planten, dieren en mineralen die vanuit de koloniën in de museale collecties van het moederland zijn beland, vormen de kern van het nummer. Daarnaast staan er reportages in over onder meer psychiatrie in Nederlands-Indië, Nederlandse ontwikkelingshulpexperts in Indonesië na de dekolonisatie en de oprichting van de Technische Hogeschool Bandung. 


PageLines