Vacature: student-bestuurslid

Gewina, het Belgisch-Nederlands Genootschap voor Wetenschaps- en Universiteitsgeschiedenis zoekt een Nederlands of Belgisch student-bestuurslid voor twee jaar. 

Ons jonge bestuur organiseert bijeenkomsten en maakt de jaarlijkse publicatie van twee tijdschriften mogelijk: het wetenschappelijke tijdschrift Journal for the History of Knowledge, en een toegankelijk magazine Wonderkamer. We hebben een spiksplinternieuwe website en zijn erg actief op social media. We willen graag de verbinding houden met studenten door activiteiten op te zetten die bij uitstek voor hen interessant en relevant zijn.

We zoeken een kandidaat met een serieuze interesse in de brede wetenschapsgeschiedenis: dat kan een HPS-student zijn, maar ook iemand die een scriptie schrijft over universiteitsgeschiedenis, het Italiaans humanisme, of boekgeschiedenis. Het is een pré als je een onderzoeksmaster volgt of gaat volgen.

Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk 30 juni 2020 een motivatiebrief aan de secretaris, Marieke Hendriksen (marieke.hendriksen@huc.knaw.nl). Doe hierin enkele suggesties om Gewina bekender en aantrekkelijker te maken, met name onder studenten. 

Het bestuur vergadert 4 x per jaar, van 18:00–21:00 in Rotterdam. Lopende zaken worden tussendoor grotendeels per e-mail geregeld. De aanstelling is per 1 september 2020, en loopt tot 31 augustus 2022. We bieden geen financiële vergoeding.

Voor vragen kunt u zich richten tot de secretaris, Marieke Hendriksen (marieke.hendriksen@huc.knaw.nl) en de huidige student-bestuurslid Martijn van der Meer (r.m.vandermeer@uu.nl).

PageLines