Oproep: Huygens-Descartes Scriptieprijs voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis (Deadline: 15 september 2015)

Op 11 december 2015 zal Gewina, het genootschap voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis, de tweede Huygens-Descartes Scriptieprijs uitreiken. Wij nodigen u uit om scripties in te zenden.

De prijs is mogelijk gemaakt door het Descartes Centre voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie van de Universiteit Utrecht en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis.

In aanmerking komen masterscripties over wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis in de ruimste zin, die tussen 1 september 2013 en 31 augustus 2015 zijn beoordeeld aan een Nederlandse of Belgische universiteit. De prijs bestaat uit € 750. Bovendien wordt de winnaar uitgenodigd om de scriptie in artikelvorm te publiceren in het tijdschrift Studium, onder begeleiding van de Studium-redactie.

De jury bestaat uit:

  • Christophe Verbruggen (Universiteit Gent, voorzitter)
  • Geert Somsen (Universiteit Maastricht en Columbia University)
  • Dirk van Miert (Universiteit Utrecht).

De prijs zal worden uitgereikt tijdens het symposium Universiteit en Identiteit, dat op 11 december 2015 in Utrecht plaatsvindt.

De deadline voor inzendingen is 15 september 2015. De scriptie kan in digitale vorm worden opgestuurd naar office@gewina.nl. Daar kunt u ook terecht voor vragen.

Image credit: Beasley Green

PageLines