Welkom

Gewina, Belgisch-Nederlands genootschap voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis / Société Belgo-Néerlandaise pour l’histoire des sciences et des universités” verenigt ongeveer 400 onderzoekers en belangstellenden op het terrein van de wetenschapsgeschiedenis en universiteitsgeschiedenis uit Nederland en België. Het organiseert bijeenkomsten en publiceert Journal for the History of Knowledge en Wonderkamer Magazine.


Nieuws

Kennismaken met Marieke Hendriksen

Tijdens de laatste Huishoudelijke Vergadering op 26 juni j.l. is Dirk van Miert afgetreden als voorzitter. Hij is opgevolgd door Marieke Hendriksen. Zij stelt zich graag aan u voor.Lees verder »

Kennismaken met Ilja Nieuwland

Ilja Nieuwland is toegetreden tot het bestuur van Gewina. Hij werkt bij het Huygens Instituut (KNAW) en de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceert vooral over de (cultuur)geschiedenis van de paleontologie en biologie. Na de publicatie van zijn boek American Dinosaur Abroad (2019) werkt hij nu aan een biografie van de Duitse paleontoloog Otto Jaekel.Lees verder »

Kennismaken met Claire Morrison

Graag introduceert het bestuur u aan ons nieuwe student-bestuurslid: Claire Morrison. Claire is MA student Geschiedenis aan de UvA en volgt Martijn van der Meer op.Lees verder »

Journal for the History of Knowledge vol. 1, no. 1 online

– Sven Dupré and Geert Somsen:‘Forum: What Is the History of Knowledge?’Lees verder »

Publicatie: 'De Universitaire campus'

Ruimtelijke transformaties van de Nederlandse universiteiten sedert 1945 Verschenen: De universitaire campus. Ruimtelijke transformaties van de Nederlandse universiteiten sedert 1945, onder redactie van Ab Flipse (universiteitshistoricus VU) en Abel Streefland (universiteitshistoricus TU Delft). De bundel bevat verschillende case studies over de bouwgeschiedenis en de ruimtelijke transformatie van de Nederlandse universiteiten sinds de Tweede Wereldoorlog.Lees verder »

Older Entries »