Esther van Gelder nieuwe redactiesecretaris Studium

Esther van Gelder is deze zomer begonnen als redactiesecretaris van Studium, als opvolger van Huib Zuidervaart. In de komende maanden zal ze plannen maken om het tijdschrift nieuw élan te geven.

Na bijna 10 jaar zal Huib Zuidervaart deze zomer zijn taken als redactiesecretaris van Studium overdragen. Huib heeft het tijdschrift geleid vanaf het moment dat het oude Gewina, de Nieuwsbrief Universiteitsgeschiedenis en Scientiarum Historia fuseerden tot het nieuwe Studium met de opvallende roze kaft. Zijn rol zal worden overgenomen door Esther van Gelder. U kent haar wellicht van haar werk over de 16e-eeuwse botanicus Clusius, haar werk als gastconservator bij Museum Boerhaave, en haar inspanningen voor het jubileum van Gewina in 2013. Zij zal worden ondersteund door het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Descartes Centre voor wetenschapsgeschiedenis en –filosofie in Utrecht.

Met het aantreden van Esther is ook de tijd gekomen om na te denken over de koers van het tijdschrift. Het bestuur van Gewina heeft haar daarom de gevraagd een werkgroep te vormen die een nieuwe opzet van het tijdschrift gaat onderzoeken. We streven er naar om een voorstel voor een nieuwe opzet in de voorjaarsvergadering van 2017 te kunnen presenteren aan de leden.

 

PageLines