De levende “Doos van Pandora”

Levende Doos van Pandora: Doe mee!

Tijdens de jubileumviering op 30 november in Museum Boerhaave organiseren we een “Levende Doos van Pandora”. Voor en door Gewinaleden. Verspreid over het museum kunnen leden hun spectaculairste vondst, opwindendste anekdote of opmerkelijkste verhaal uit de wetenschapsgeschiedenis presenteren.

Wij nodigen u allen uit om mee te doen. Daarvoor kunt u gebruik maken van de collectie en entourage van Museum Boerhaave: u kunt plaatsnemen bij een relevant object in de vaste opstelling, of een voorwerp, boek of archiefstuk uit het depot laten komen. Een eigen object meenemen naar het museum kan natuurlijk ook. Daarnaast is het mogelijk uw verhaal in het anatomisch theater te presenteren.

Een presentatie duurt ongeveer 10 minuten, en zal – afhankelijk van het aanbod en in overleg met u – meerdere keren plaatsvinden, zodat we zoveel mogelijk van elkaars kennis en vondsten kunnen genieten. Het totale evenement duurt ongeveer 2 uur.

Wilt u meedoen aan de Levende Doos van Pandora? Geef u op! Doe dat vóór 15 september 2013 door een mail te sturen aan Esther van Gelder (esther.van.gelder@huygens.knaw.nl) of Hieke Huistra (h.m.huistra@uu.nl). Beschrijf daarbij kort wat u wilt doen, op welke plek u in het museum wilt staan en of u een object wilt laten komen. Op basis van de inzendingen zal de jubileumcommissie een selectie maken.

De collectie van Boerhaave is online te doorzoeken via deze link, de bibliotheek en het archief via deze link.

PageLines