2e Huygens-Descarteslezing

Tweede Huygens-Descarteslezing door Paula Findlen (Amsterdam, 18 juni 2009)

De Huygens-Descarteslezing zal dit jaar worden verzorgd door Prof. Paula Findlen van de Stanford-universiteit in Californië. De titel van haar lezing is:

» Science in the Mirror of Enlightenment Europe: The Making of Francesco Algarotti’s Newtonianism for Ladies «

Paula Findlen is Ubaldo Pierotti Professor in Italian History aan Stanford University. Professor Findlen verrichtte grensverlegend onderzoek op het gebied van de vroegmoderne wetenschappelijke cultuur. In 1994 publiceerde ze het inmiddels klassieke Possessing nature. Museums, collecting, and scientific culture in early modern Italy, waarin ze het belang van de vroegmoderne verzamelcultuur onder de aandacht bracht. Verder redigeerde ze Athanasius Kircher. The last man who knew everything (2004). Findlen is zeer geïnteresseeerd in de rol van gender in de wetenschappelijke cultuur, en zal in haar lezing ingaan op het destijds in heel Europa populaire boek van de Italiaanse graaf Francesco Algarotti, Il Newtonianismo per le dame (1739).

De lezing vindt plaats op donderdag 18 juni, om 15.30 in de Zuilenzaal van Felix Meritis, Keizersgracht 325 te Amsterdam. Toegang is gratis, mits aangemeld via e-mail. Na afloop vindt in de zaal de voorjaarsvergadering van Gewina plaats.

Lokatie:

  • Felix Meritis
  • Keizersgracht 324
  • 1016EZ Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PageLines