Studium

Het tijdschrift van Gewina is Studium. Tijdschrift voor Wetenschaps- en Universiteitsgeschiedenis / Revue d’Histoire des Sciences et des Universités. Het wordt uitgegeven in samenwerking met het Huygens Instituut. Studium is een internationaal, dubbel ‘peer-reviewed’ tijdschrift met onderzoeksartikelen op het gebied van de wetenschapsgeschiedenis, geneeskunde, techniek en universiteitsgeschiedenis, met speciale aandacht voor de Lage Landen en hun voormalige koloniën. De artikelen zijn in het Nederlands, Frans of Engels.  Studium verschijnt in drie tot vier afleveringen per jaar, waarvan meestal één themanummer. De artikelen zijn voor iedereen online toegankelijk (‘open access’).

Behalve wetenschappelijke artikelen bevat Studium ook boekrecensies en korte essays over instrumenten of archiefvondsten in de rubriek ‘Doos van Pandora’.

Ga naar:

Voorgaande publicaties

Gewina en haar voorgangers hebben in de afgelopen eeuw verschillende tijdschriften uitgegeven. Zij zijn allemaal online beschikbaar:

De presentaties op de najaarsbijeenkomsten worden gepubliceerd in de reeks Universiteit en Samenleving van Uitgeverij Verloren.

Nieuwsbrief

Leden van Gewina krijgen een digitale nieuwsbrief met verenigingsnieuws, oproepen, aankondigingen en andere mededelingen. Wie een mededeling wil doorgeven kan contact opnemen met de secretaris: office@gewina.nl. Dit soort aankondigingen kunnen ook worden geplaatst op de website van Gewina of die van het Digitaal Wetenschapshistorisch Centrum (www.dwc.knaw.nl).

PageLines