Symposium ‘suiker, gist, spiritus’

Gewina Voorjaarsbijeenkomst in samenwerking met het Jenevermuseum te Hasselt (België)

Zaterdag, 20 mei 2006

Programma:

  • 10.45u – 11.00u: ontvangst met koffie
  • 11.00u – 11.05u: inleiding, Prof. dr. E. Homburg, Universiteit Maastricht
  • 11.05u – 11.35u: De Belgische suikerscholen rond 1900, Prof. dr. Deelstra H. (en Ir. Péters M.), Universiteit Antwerpen
  • 11.35u – 12.05u: Conserven, confecten en siropen. Suiker in de farmacie, Dr. A.I. Bierman, Universiteit Leiden
  • 12.05u – 12.35u: The circulation of sugar cane expertise at the proefstation voor de Java-suikerindustrie, Pasuruan,
  • Dr. D.C. Mehos, Technische Universiteit Eindhoven
  • 12.35u – 13.35u: lunch in het Borrelhuis & Huishoudelijke Vergadering Gewina
  • 13.35u – 14.15u: suiker, GIST, spiritus. Rondleiding in de tentoonstelling, Davy Jacobs, Nationaal Jenevermuseum
  • 14.15u – 14.45u: Inzichten in gist en gisting in de 19de eeuw en de verspreiding ervan via hogescholen en universiteiten,
  • Prof. dr. E. Van Schoonenberghe, Katholieke Hogeschool Sint-Lieven, Gent
  • 14.45u – 15.15u: Schimmels in tijden van oorlog, Dr. Patricia E. Faasse, onafhankelijk onderzoeker
  • 15.15u – 15.45u: Gisten als industriële werkpaardjes, Prof. dr. ir. Erick Vandamme, Universiteit Gent
  • 15.45u – … receptie

Waar? ’t Borrelhuis (tegenover het Nationaal Jenevermuseum, Hasselt, België)
Deelnameprijs: 15 euro (incl. broodjeslunch)

Inschrijvingen Nederland: Gewina, p/a Instituut voor Geschiedenis en Grondslagen van de Natuurwetenschappen, Drs. Lodewijk Palm
Inschrijvingen België: Nationaal Jenevermuseum, tel. 011 – 23 98 60 of jenevermuseum@hasselt.be
Download de folder ‘suiker, gist, spiritus’

PageLines