Oproep voor inzendingen Descartes-Huygens Scriptieprijs voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis.

Op 30 november 2013 zal Gewina, het genootschap voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis, de eerste Descartes-Huygens Scriptieprijs uitreiken. Wij nodigen u uit om scripties in te zenden.

De prijs is mogelijk gemaakt door het Descartes Centre voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie van de Universiteit Utrecht en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis.

In aanmerking komen masterscripties over wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis in de ruimste zin, van studenten die tussen 1 september 2011 en 31 augustus 2013 afstuderen aan een Nederlandse of Belgische universiteit.

De prijs bestaat uit € 750. Bovendien wordt de winnaar uitgenodigd om de scriptie in artikelvorm te publiceren in het tijdschrift Studium, onder begeleiding van de Studiumredactie.

De prijs zal worden uitgereikt tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van Gewina, op 30 november 2013 in Museum Boerhaave in Leiden

De deadline voor inzendingen is 15 september 2013. De scriptie kan in digitale vorm worden opgestuurd naar office@gewina.nl.

Voor vragen kunt u terecht bij de juryvoorzitter:

prof.dr. Leen Dorsman, l.j.dorsman@uu.nl